Om oss

Side System är en komplett leverantör av ventilblock till hydraulsystem. Vi klarar allt från konstruktion, prototyptillverkning och test till serietillverkning av färdiga ventilblock.

Allt du behöver göra är att visa oss ett hydraulschema eller ge oss en specifikation över önskade funktioner så löser vi ditt problem och levererar färdiga block i önskat antal. Serien producerar vi i någon av våra horisontella fleroperationsmaskiner med palettväxling och upp till sextio verktyg. Andra produkter inom hydraulik-området är hydraulcylindrar i olika utföranden och utgödslingssystemet ”Tryckarn” för djurstallar.

Side System grundades 1985. För närvarande är vi 15 anställda. All tillverkning sker i egna lokaler i Side i Oviken i Jämtland.

Konstruktion

Vi använder det senaste inom CAD-tekniken vid våra arbetsstationer. Det är Autodesk Inventor för 3D och AutoCAD med tilläggsapplicationen MecSlide. Därutöver finns datorsystem för FEM-beräkningar.

Läs mer >

Produktion

För att producera rationellt krävs en modern maskinpark. Vi har investerat och förnyat vår maskinpark succesivt med bland annat ett antal fleroperationsmaskiner som vi använder för tillverkning av ventilblock.

Läs mer >

Lackering

Under 2006 installerade vi en ny modern conveyor- anläggning för våtlackering våra produkter. Vår lackerare har lång erfarenhet inom yrket och vi kan erbjuda legolackering av era produkter om sådant behov finns.

Läs mer >